Gerijpt Vlees in onze rijpingskast

Kom kijken naar onze rijpingskast!
Ontdek ons assortiment, momenteel:

» SIMMENTAL uit Oostenrijk
» MONTBÉLIARDE uit Frankrijk
» Belgisch WIT BLAUW uit Bellegem

 

 

SIMMENTAL: Dit vlees is afkomstig uit Oostenrijk en is zeer mals en komt het beste tot zijn recht als u het grilt. De runderen gaan vanaf april naar buiten in de bergen waar veel kruiden tussen het gras groeien. De runderen eten dit op, waardoor je een lekkere smaak krijgt aan het vlees. In Oostenrijk voeren de boeren nog ouderwets, wat je terug ziet en proeft in het vlees. Super lekkere gerechten, eigenbreide charcuterie en malse vleeswaren.

 

MONTBÉLIARDE: De Montbéliarde komt oorspronkelijk uit de JURA, een bergachtige regio in het oosten van Frankrijk dichtbij de Zwitserse grens. Het ras is voortgekomen uit het samenvoegen van meerdere locale rassen met als grootste invloed het roodwitte ras, wat nauwe verwantschap heeft met Simmenthal. Waarbij in Zwitserland de Simmenthaler en in Duitsland + Oostenrijk de Fleckvieh meer een dubbeldoelras is gebleven, is in Frankrijk de Montbeliarde vooral in de melkrichting gefokt. Maar daarbij is een goede bespiering altijd een duidelijk fokdoel gebleven. Doordat het ras stamt uit een hard en sober milieu zoals dat in een bergachtig gebied geldt, is de Montbeliarde een ras wat zich gemakkelijk handhaaft onder eenvoudige condities.

 

Belgisch WITBLAUW: Het Belgisch wit-blauw (vleestype) is uitgegroeid tot een ras met internationale allure. Het werd uitgevoerd naar verschillende landen en dit sinds het begin van de jaren tachtig. Ondanks het succes is er ook controverse over het vleestype, dat zo ver werd door geselecteerd dat natuurlijk kalveren onmogelijk is geworden. Precies om die reden werd in Zweden zelfs verboden om nog langer met deze dieren te fokken. Laat dit een pleidooi zijn om opnieuw meer aandacht te besteden aan het oorspronkelijke dubbeldoel rund...